Ungdomar från Malmö lagar mat med Marcus Samuelsson

Ungdomar från Malmö lagar mat med Marcus Samuelsson

marcus-samuelsson.png

På fredagen den 31 augusti har Clarion Hotel Malmö Live och Malmö, I Love You bjudit in 25 ungdomar från Malmö Restaurangskola och Idrott utan Gränser för att laga mat med inspiration från världens alla hörn tillsammans med stjärnkrögaren Marcus Samuelsson.

Fokus på dagen blir lokala råvaror med inspiration av världen. Los Perros som har en odling vid Rosengård är inbjudna för att berätta mer om sin 'från odling till tallrik’-filosofi.

Det blir smaker som berbere, tabboleh och den senaste New York-trenden, 'cricket flour', det vill säga gräshoppsmjöl.

- Att få ungdomar engagerade i matlagning är något som jag verkligen älskar och brinner för. Vi behöver fler grymma kockar i våra restaurangkök i framtiden, säger Marcus Samuelsson,

För att fortsätta underhålla ungdomarnas engagemang erbjuder Clarion Hotel Malmö Live sina kockar som mentorer, för att fortsätta inspirera och kanske till och med erbjuda praktikplats och jobb åt ungdomarna.

Efter matlagningskursen med Marcus Samuelsson välkomnar han Malmö till ett Block Party på Eatery Socials uteservering där grillarna kommer tändas för utsökta grillade rätter med stort fokus på grönt. 

Malmö, I Love You kommer att dokumentera dagen i bild och film.

Steve Angello på Malmöfestivalen

Steve Angello på Malmöfestivalen

Atoosa pratar om sin kärlek till Malmö

Atoosa pratar om sin kärlek till Malmö